Οριακά πάνω από τις 4.000 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2002 11:40
UPD:11:43

ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ έδαφος έχει περάσει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Λονδίνο υπό το βάρος πιέσεων στην πλειονότητα των κλάδων.

Στις 11:22 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.003 μειωμένος κατά 0,24%, ενώ νωρίτερα υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 4.000 μονάδων.

Κατακόρυφη πτώση (36,48%) εξακολουθεί να σημειώνει η μετοχή της Cable & Wireless. Η βρετανική εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξασφάλιση εγγύησης δανείου, ύψους 1,5 δισ. στερλινών (2,36 δισ. δολαρίων), αφότου η Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική της αξιολόγηση στην κατηγορία υψηλής απόδοσης (Junk).

H προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της C&W πραγματοποιείται σε μια εποχή που η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες για την εξοικονόμηση δαπανών μέσω ριζικής αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

Aντιθέτως, ανοδικά κινείται η μετοχή της Royal Bank of Scotland. H βρετανική τράπεζα προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι η κερδοφορία της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα