Μικρή άνοδος στο Παρίσι

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2002 12:05

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στη γαλλική χρηματιστηριακή αγορά με πρωταγωνιστές τους κλάδους τηλεπικοινωνιών και ασφαλειών.

Στις 11:56 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης CAC 40 είχε διαμορφωθεί στις 3.206,72 μονάδες αυξημένος κατά 0,66%.

Από των σύνολο των μετοχών που συγκροτούν τον παραπάνω δείκτη 28 κινούνται ανοδικά και 12 υποχωρούν.

Αξιόλογα κέρδη (2,87%) καταγράφει η μετοχή της France Telecom. Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν, τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του τηλεπικοινωνιακού ομίλου υποστηρίζοντας ότι το τίμημα που πληρώνει ο Γάλλος φορολογούμενος είναι βαρύ.

Στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση της χώρας θα ενισχύσει τη France Telecom με το ποσό των εννέα δισ. ευρώ, ενώ εμφανίσθηκε προετοιμασμένη για τη μείωση του μεριδίου ελέγχου της από 55% σε ποσοστό μειοψηφίας.

Παράλληλα, η France Telecom φέρεται να εξετάζει πρόταση για τη συγκέντρωση δύο δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο των πιέσεων που δέχεται για τη μείωση του χρέους της, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση της ολλανδικής Casema στις αμερικανικές Providence Equity Partners και Carlyle Group, έναντι 700 εκ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η μετοχή της BNP Paribas. Η γαλλική τράπεζα επανέλαβε χθες ότι επιθυμεί τη συνεργασία με την Credit Lyonnais, διαψεύδοντας δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι προετοιμάζει την υποβολή προσφοράς για την απόκτηση του ελέγχου της Lyonnais, προσφορά ύψους 18,8 δισ. ευρώ (18,93 δισ. δολάρια). «Δεν υπάρχουν σχέδια υποβολής προσφοράς. Δεν τίθεται προς το παρόν τέτοιο ζήτημα», διευκρίνισε εκπρόσωπος της ΒΝΡ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα