ΜΒΔΤ: Ικανοποίηση για Βοτανικό

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 11:01

Την ικανοποίησή της για την ανάρτηση του σχεδίου της νομοθετικής ρύθμισης για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας στο διαδίκτυο προς διαβούλευση εκφράζει η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική».

Όπως τονίζει η εταιρεία, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις 6 Δεκεμβρίου, η τροπολογία θα προωθηθεί άμεσα για ψήφιση στη Βουλή, κάτι που αναμένεται να έχει συντελεστεί μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Θα ακολουθήσει η έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, που θα θωρακίσει το νόμο, αλλά και η έκδοση νέας οικοδομικής αδείας για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, με σκοπό την έναρξη λειτουργίας του στις αρχές του 2012.

Σύμφωνα με τη ΜΒΔΤ, η χρηματοδότηση του υπολειπόμενου κόστους κατασκευής θα γίνει είτε μέσω επέκτασης του υφισταμένου κοινοπρακτικού δανείου για το έργο, το οποίο έχει καλύψει σχεδόν το 100% της δαπάνης αγοράς της γης και του κατασκευαστικού κόστους μέχρι σήμερα, είτε μέσω πώλησης τμήματος ή και ολοκλήρου του επιχιερηματικού σχεδίου (project), αφού υπό την προϋπόθεση της επανενεργοποίησης του νόμου, έχει εκφραστεί επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα