Ικανοποίηση Βρυξελλών για το ελληνικό πρόγραμμα

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 14:19

Την ικανοποίηση των Βρυξελλών για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα, μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν.

Κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Αμαντέο Αλταφάζ είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο, τονίζοντας ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν τεθεί έχουν εκπληρωθεί.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Α. Αλταφάζ για την ελληνική οικονομία

Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Α. Αλταφάζ για την ελληνική οικονομία

Ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου σημείωσε ακόμη ότι η μείωση κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες του ελλείμματος του 2010, από 15,4% του ΑΕΠ σε 9,4%, είναι υψηλότερη από το στόχο που είχε αρχικά τεθεί.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Αλταφάζ επισήμανε ότι -όπως και για τις προηγούμενες δόσεις των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα- και σε αυτή την περίπτωση η Κομισιόν θα υιοθετήσει συστάσεις με βάση την έκθεση που θα εκπονήσουν οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι 14 χώρες-μέλη του ευρώ για την εκταμίευση της τρίτης δόσης προς την Ελλάδα ύψους 9 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα