Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Οριακή πτώση καθαρών κερδών

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 17:33

Σε 1.028,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Τιτάν το εννεάμηνο του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 1,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Ενισχυμένα κατά 0,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 ήταν τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία ανήλθαν σε 260,3 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και τους φόρους, ανήλθαν σε 98,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καθοριστική για την επίτευξη των αποτελεσμάτων ήταν η γεωγραφική διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, η επέκταση του Τιτάνα στις αγορές της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εκτιμάται ότι κατόρθωσε να αντισταθμίσει, σε σημαντικό βαθμό, τη βαθύτατη κρίση του κατασκευαστικού κλάδου στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο κύκλος εργασιών θα είχε μειωθεί κατά 3,2%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) θα είχαν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το εννεάμηνο του 2009.

Το γ΄ τρίμηνο του 2010 ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 4,1%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 2,1%. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν κατά 32,1%, λόγω αυξημένης επιβάρυνσης από αποσβέσεις, χρηματοοικονομικά έξοδα και συναλλαγματικές διαφορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα