Alpha Bank: Στα 137,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 17:29
UPD:17:37

Στα 137,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 60% σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο επηρεασμένα κυρίως από τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμπεριλαμβανομένου του εκτάκτου φόρου ύψους Ευρώ 61,9 εκατ. που επεβλήθη στα κέρδη του 2009 (και λογιστικοποιήθηκε το πρώτο τρίμηνο), τα αποτελέσματα του εννεαμήνου ανήλθαν σε Ευρώ 75,5 εκατ. Το καθαρό έσοδο τόκων ανήλθε σε Ευρώ 1.372,6 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 5,2% σε ετήσια βάση.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε κατά το εννεάμηνο του 2010 κατά 20 πόντους σε 2,7%, έναντι 2,5% το εννεάμηνο του 2009.

Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες ανήλθαν σε Ευρώ 255,3 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση κατά 11% σε ετήσια βάση, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη μείωση των νέων εκταμιεύσεων στις χορηγήσεις, αλλά και του περιορισμένου όγκου συναλλαγών του Δικτύου μας. Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων ανήλθαν σε Ευρώ 17,2 εκατ., ενώ τα συνολικά λοιπά έσοδα μειώθηκαν κατά 8,8% σε Ευρώ 44,9 εκατ. συνεπεία της οικονομικής υφέσεως, η οποία επηρέασε δυσμενώς και τις μη χρηματοοικονομικές Εταιρίες του Ομίλου.

Το λειτουργικό κόστος μειώθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση σε Ευρώ 853,7 εκατ., σύμφωνα με τον τεθέντα στόχο για μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 2% σε ετήσια βάση, καθώς έχουν αρχίσει και αποδίδουν οι ενέργειές μας για εξορθολογισμό τόσο των δαπανών που σχετίζονται με την παραγωγή, όσο και τον ανασχεδιασμό των ανελαστικών δαπανών. Οι δαπάνες Προσωπικού μειώθηκαν κατά 0,3% και ανήλθαν σε Ευρώ 414,9 εκατ., ενώ τα γενικά έξοδα παρουσίασαν συρρίκνωση κατά 3,8% και ανήλθαν σε Ευρώ 369,9 εκατ.

Στην Ελλάδα, το λειτουργικό κόστος μειώθηκε κατά 2,7% και διαμορφώθηκε σε Ευρώ 621,9 εκατ., ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη το λειτουργικό κόστος διευρύνθηκε κατά μόλις 1,9% και ανήλθε σε Ευρώ 226,5 εκατ.

«Η Ελλάδα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στον δρόμο της σταθερότητας και της αναπτύξεως», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, επιδείξαμε τις ισχυρές επιχειρησιακές μας δυνατότητες στηρίζοντας την πελατεία και τις επενδύσεις μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έναν χώρο ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική μας εξέλιξη. Επιτυγχάνουμε τους στόχους μας θέτοντας ως βασικές προτεραιότητες τη διαφύλαξη της υποδειγματικής κεφαλαιακής μας διαρθρώσεως και τη διατήρηση επαρκούς ρευστότητας, καθώς είναι κύρια στοιχεία του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα