Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2002 07:02
UPD:07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται ο δείκτης Topix με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., μετά την ανακοίνωση ότι τα μέτρα θα γίνουν πιο σκληρά, προκειμένου οι δανειστές να εκτιμήσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει και δεν έχουν αποπληρωθεί. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,2% φθάνοντας στις 856,88 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές να αριθμούν πρίπου το 1/3 των συνολικών κερδών του δείκτη, στη 1:31' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα.

«Η πιθανότητα του να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για τα δάνεια των τραπεζών, αυξάνει την αισιοδοξία», ανέφερε ο Yoshihisa Okamoto, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 1,8 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Fuji Investment Management Co.

Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, όπως της Fujitsu Ltd. σημείωναν απώλειες μετά την αναθεώρηση των πωλήσεών της από την Banc of America Securities Inc., αλλά και τη χαμηλότερη κατάταξη της International Business Machines Corp. (IBM) στον τομέα των επενδύσεων.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE έχανε ποσοστό 1,5%. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,8%.

Πτωτικά κινούντο οι δείκτες στο Χογκ Κογκ, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες, τη στιγμή που κέρδη σημείωνε ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη. Μικρή διαφοροποίηση εμφάνιζαν οι δείκτες στη Μαλαισία και την Κίνα. Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο στην Ταϊλάνδη, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα