Νέες καθησυχαστικές δηλώσεις για την Πορτογαλία

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 14:49

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπέι επισήμανε πως η Λισαβόνα «δεν πάσχει από στεγαστική φούσκα, ο χρηματοπιστωτικός της τομέας έχει ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια».

Σε καθησυχαστικές δηλώσεις για τη δημοσιονομική κατάσταση της Πορτογαλίας προέβη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπέι, τη στιγμή που η ανακοίνωση της χορήγησης οικονομικής βοήθειας προς την Ιρλανδία μάλλον ενίσχυσε παρά διέλυσε τις ανησυχίες για την επέκταση της κρίσης.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, επισήμανε πως η Λισαβόνα «δεν πάσχει από στεγαστική φούσκα, ο χρηματοπιστωτικός της τομέας έχει ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απηύθυνε προειδοποίηση για τα κινδυνολογικά σχόλια σχετικά με τη ζώνη του ευρώ.

«Μερικές φορές υπάρχουν αυτοεπιβεβαιούμενες προφητείες. Ζούμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες» σημείωσε, επισημαίνοντας πως «η κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη εάν δεν είχαμε το ευρώ».

Ανέφερε μάλιστα πως χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη έχουν ακόμη σοβαρότερα προβλήματα ως προς το χρέος και το έλλειμμα και έφερε ως παράδειγμα την Ισλανδία, «η οποία χρεοκόπησε».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα