Κλείνει η «αυλαία» για την ελληνική προεδρία στον ΟΣΕΠ

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 17:51

Με την αυριανή σύνοδο στη Θεσσαλονίκη των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στον Εύξεινο Πόντο ολοκληρώνεται η ελληνική προεδρία στον ΟΣΕΠ, που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου του 2010.

Τη σκυτάλη στο τιμόνι του Οργανισμού θα αναλάβει η Ρουμανία, ενώ η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια τελετή. Τελικό προϊόν της συνόδου θα αποτελέσει η Κοινή Δήλωση όλων των υπουργών, η οποία εγκρίθηκε την Τετάρτη σε επίπεδο υψηλών αξιωματούχων.

Με τη δήλωση αναγνωρίζεται ότι η περιοχή του Ευξείνου Πόντου είναι τρωτή και ευαίσθητη στην κλιματική αλλαγή και ότι όλα τα κράτη - μέλη συμφωνούν να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπισή της,, δίνοντας έμφαση σε σχέδια αειφόρου ανάπτυξης και πρόληψης φυσικών καταστροφών και προάγοντας την καινοτόμο και πράσινη επιχειρηματικότητα.

Η δήλωση θα κατατεθεί από την Ελλάδα, εξ ονόματος του ΟΣΕΠ και των κρατών - μελών του, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό τον επόμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα