Γ. Παπακωνσταντίνου: 8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 19:30
UPD:19:42

Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αlpha, διευκρινίζοντας ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν θα ανέλθουν σε 8.000 συμπεριλαμβανομένων των μετατάξεων.

Το 2010, ανέφερε ο υπουργός, συνταξιοδοτούνται 40.000 άτομα κάτι που σημαίνει 8.000 προσλήψεις (βάσει της αναλογίας 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις) στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι μετατάξεις από ΔΕΚΟ και Οργανισμούς που θα κλείσουν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για σωστό προγραμματισμό ώστε να καλυφθούν τα κενά και να αξιοποιηθούν οι υπεράριθμοι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών με οριζόντιες μετατοπίσεις και δίνοντας προτεραιότητα σε Υγεία Παιδεία και Ασφάλεια.

Η οικονομία, εκτίμησε έχει κάποια θετικά σημάδια, που δείχνουν ότι περάσαμε τα χειρότερα. «Με αυτούς τους όρους λέμε ότι η ύφεση δε θα είναι τόσο βαθειά το 2011 και ότι το 2012 θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα συμβεί εντός του 2011 και μάλλον μετά τα μέσα της χρονιάς. Το πραγματικό τεστ, όπως είπε, θα γίνει όταν θα βγούμε στις αγορές με εκδόσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις, ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πως οι προϋποθέσεις αυτές θα αποτυπωθούν στο σχετικό νομοσχέδιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα