Μέρκελ - Σαρκοζί: Χωρίς τροποποίηση ο μηχανισμός έως το 2013

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 21:57

Χωρίς καμία τροποποίηση θα παραμείνει έως το 2013 ο ευρωπαϊκός μηχανισμός οικονομικής στήριξης, όπως συμφώνησαν την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Κατά τη διάρκεαι τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν απόψε οι δύο ηγέτες, εξέφρασαν την ευχή να υπάρξει ταχεία συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή του σχεδίου οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαικής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ιρλανδία.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου της καγκελαρίας, αμφότεροι «συμφώνησαν στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις με την ιρλανδική κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρωθούν, τάχιστα», ενώ δήλωσαν εντυπωσιαμένοι από το πρόγραμμα ανάκαμψης των δημοσίων οικονομικών, που παρουσίασε η ιρλανδική κυβέρνηση.

Όπως εξάλλου τόνισαν, ο μηχανισμός οικονομικής βοήθειας προς τις χώρες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δημοσιονομικά τους, θα παραμένει σε ισχύ χωρίς καμία τροποποίηση μέχρι το 2013. Παράλληλα, διαβεβαίωσαν πως Βερολίνο και Παρίσι «εργάζονται εντατικά για την παρουσίαση μιας κοινής πρότασής τους για έναν μηχανισμό διευθέτησης μόνιμων κρίσεων, που θα υποκαταστήσει τον υπάρχοντα μηχανισμό μετά την εκπνοή του, το 2013».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα