Σόιμπλε: Δεν διπλασιάζονται οι πόροι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 13:04

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη φημολογία, και αυτό επιτρέπει ορισμένες μεμονωμένες σκέψεις να λάβουν διαστάσεις και προκαλέσουν ανησυχία στις αγορές, αυξάνοντας την αναταραχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το ενδεχόμενο διπλασιασμού των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Bayerischer Rundfunk.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη φημολογία, και αυτό επιτρέπει ορισμένες μεμονωμένες σκέψεις να λάβουν διαστάσεις και προκαλέσουν ανησυχία στις αγορές, αυξάνοντας την αναταραχή», δήλωσε ο γερμανός υπουργός. «Έχουμε στη διάθεσή μας το μέσον για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρίσεων στη ζώνη του ευρώ», πρόσθεσε.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δημιουργήθηκε την άνοιξη και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο στήριξης των χωρών της ευρωζώνης, στο οποίο περιλαμβάνονται δάνεια ύψους 60 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 250 δισ. ευρώ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στον Τύπο, και έχουν κατηγορηματικά διαψευσθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Βρυξέλλες πρότειναν τον διπλασιασμό στα 880 δισ. ευρώ των πόρων του ταμείου δεδομένων των διαστάσεων της κρίσης.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι ελπίζει στην λήψη μίας απόφασης για την οικονομική στήριξη της Ιρλανδίας μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας «ώστε να επανέλθει η ηρεμία στις αγορές και να τερματισθεί η υπερβολική φημολογία».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα