ΕΤΕ: Γραμμές χρηματοδότησης άνω των 5,5 δισ. ευρώ

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 13:18
UPD:16:58

«Ανοιξαν γραμμές διατραπεζικής που υπερβαίνουν τα 5,5 δισ.», δήλωσε ο κ. Ταμβακάκης στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ οι γραμμές χρηματοδότησης που διαθέτει η Εθνική Τράπεζα στη διατραπεζική αγορά, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Απόστολο Ταμβακάκη.

«Ανοιξαν γραμμές διατραπεζικής που υπερβαίνουν τα 5,5 δισ.», δήλωσε ο κ. Ταμβακάκης στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Αναφερόμενος στην Finansbank, τόνισε ότι μετά την πώληση του ποσοστού στην τουρκική θυγατρική της ΕΤΕ, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας θα διαμορφωθεί στο 14,5%-15%.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ΕΤΕ προσέλαβε 6 συμβούλους για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της Finansbank με στόχο την περαιτέρω κεφαλαιακή της ενίσχυση, πέραν των 1,8 δισ. ευρώ που έχει ήδη αντλήσει από την αύξηση κεφαλαίου και την πώληση μετατρέψιμων ομολογιών.

«Η διάθεση των μετοχών της Finansbank δεν είναι μία αμυντική κίνηση. Θα γινόταν ούτως ή άλλως, η Finansbank χρειαζόταν κεφάλαια για να λειτουργήσει σε καθεστώς υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην Τουρκία», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ΕΤΕ.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι η Εθνική σκοπεύει να υποβάλλει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών που είχε πουλήσει στο Δημόσιο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των τραπεζών πέρυσι.

Η σημερινή Γ.Σ. ενέκρινε την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ονομαστικής αξίας 350 εκατ. ευρώ.

Επίσης, εξέλεξε τρία πρόσθετα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου, τους κ.κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά, Άνθιμο Θωμόπουλο και Λεωνίδα Θεόκλητο.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που ακολούθησε, οι ανωτέρω νέοι Σύμβουλοι εξελέγησαν Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της τράπεζας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα