Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010 05:25

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη να οδεύει για τρίτη μηνιαία άνοδο, καθώς οι μετοχές των εταιρειών ενεργείας και των εξαγωγικών σημείωσαν άνοδο μετά την έκθεση στις ΗΠΑ που έδειξε ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές αύξησαν τις εορταστικές τους δαπάνες περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης ενδέχεται να επεκταθεί.

Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 0,7% στο Σύδνεϋ και της ανταγωνίστριάς της Santos Ltd. αναρριχήθηκαν 1,5% καθώς το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο εβδομάδων. Οι μετοχές της Li & Fung Ltd. της μεγαλύτερη προμηθεύτριας λιανικής, όπως της Wal-Mart Stores Inc, σημείωσαν άνοδο 3,5% στο Χονγκ Κονγκ. Απώλειες 4,4% σημείωσαν στη Σεούλ οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ μνήμης στον κόσμο, μετά την μείωση της πρόβλεψης της τιμής των μετοχών της από την ΚΤΒ Securities Co.

O MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3% φθάνοντας στις 129,93 μονάδες στις 11:19 π.μ. στο Τόκιο. Περίπου όσες μετοχές σημείωναν άνοδο σημείωναν και πτώση μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη. Ο τελευταίος έχει σημειώσει άνοδο 0,4% αυτόν τον μήνα, τον τρίτο συνεχόμενο μήνα ανόδου. Ο βομβαρδισμός της Νότιας Κορέας από τη Βόρεια, ώθησε τον περιφερειακό δείκτη την εβδομάδα που πέρασε 2,1% χαμηλότερα.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,4% καθώς έκθεση στη χώρα έδειξε αύξηση της ανεργίας. Ο δείκτης – έως και χθες – σημείωσε μέσα στον μήνα άνοδο 10%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών δεικτών στις 40 μεγαλύτερες αγορές μετοχών του κόσμου.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,2%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite Index αναρριχήθηκε 0,3%. Ανοδο 1,1% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi, ανακάμπτοντας από τις απώλειες δύο ημερών στον απόηχο της επίθεσης της Βόρειας Κορέας σε νησί της χώρας την εβδομάδα που πέρασε.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,1% καθώς η οικονομική στήριξη της Ιρλανδίας δεν κατάφερε να καθησυχάσει τους επενδυτές για την επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Χθες το ευρώ υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου, ενώ το κόστος ασφάλισης του χρέους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Φέτος ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 7,6% έναντι ανόδου 6,5% του S&P 500 και 3,3% του Stoxx Europe 600 Index.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 5,1% από 5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας στο Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα