Ανοδος του αργού

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010 05:43
UPD:10:56

Στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο εβδομάδων σκαρφάλωσε η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη μετά τις μεγαλύτερες δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση των καυσίμων ενδέχεται να αυξηθεί στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια του καυσίμου τα οποία σημειώνουν άνοδο για τρίτο μήνα, ισχυροποιήθηκαν 2,4% χθες μετά την αύξηση 6,4% κατά μέσον όρο των αγορών των Αμερικανών σε σύγκριση με το 2009, σύμφωνα με έκθεση της National Retail Federation. Επίσης το αργό κινήθηκε ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι ο πιο ψυχρός για την εποχή καιρός ενδέχεται να αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στις ανατολικές ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Το αργό για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου ανήλθε στα 85,80 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 11:48 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, σημείωσε άνοδο 1,97 δολ. φθάνοντας στα 85,73 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Νοεμβρίου. Αυτόν το μήνα οι τιμές έχουν σημειώσει άνοδο 5,4% και 8% μέσα στο έτος.

Περίπου 212 εκατομμύρια Αμερικανοί καταναλωτές επισκέφθηκαν τα καταστήματα και τις ιστοσελίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ, δαπανώντας κατά μέσον όρο 365,34 δολ. ο κάθε ένας, σύμφωνα με την έκθεση της National Retail Federation στην Ουάσινγκτον.

Οι θερμοκρασίες στο ήμισυ ανατολικό κομμάτι των ΗΠΑ θα είναι χαμηλότερες από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του U.S. Climate Prediction Center στο Καμπ Σπρινγκς του Μαίρυλαντ.

Η κατανάλωση διϋλισμένων καυσίμων στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,6% φθάνοντας στα 3,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας την εβδομάδα που πέρασε.

Οι θερμοκρασίες στο Παρίσι ενδέχεται να υποχωρήσουν στους μείον 5 βαθμούς Κελσίου σήμερα, έναντι με ένα μέσον όρο το κατώτερο των 4 βαθμών Κελσίου φέτος σύμφωνα με το CustomWeather Inc. Στο Λονδίνο η θερμοκρασία ενδέχεται να υποχωρήσει στους μείον 6 βαθμούς Κελσίου στις 3 Δεκεμβρίου.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 1,76 δολ., ποσοστό 2,1%, φθάνοντας χθες στα 87,34 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα