Αυξάνονται τα κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2002 12:50

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο σημειώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Λονδίνο, όπως και οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με πρωταγωνιστές τους κλάδους ασφαλειών και ενέργειας.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί από την έναρξη των συναλλαγών αποδίδεται στη χθεσινή σημαντική άνοδο της Wall Street, καθώς και σε ορισμένα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στις 12:45 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 3.988,5 μονάδες - πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας (3.989) - καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,62%.

Τα σημαντικότερα κέρδη (5,68%) καταγράφει η μετοχή της Kingfisher. Ο βρετανικός όμιλος λιανικής ανακοίνωσε σήμερα ικανοποιητική αύξηση των πωλήσεών της κατά τηξ διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Αξιόλογη άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, καθώς οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές παραμένουν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές σημείωσε τον προηγούμενο μήνα άνοδο κατά 11%, γεγονός το οποίο αποδίδεται κυρίως στους φόβους για νέο πόλεμο στον Κόλπο.

Οι μετοχικές τιμές των εταιρειών BP και Shell ενισχύονται κατά 2,42% και 1,94% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα