Δ. Ρέππας: Κρίσιμη η βοήθεια της ΕΤΕΠ

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 16:31
UPD:16:35

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάρη, ο υπ. Υποδομών, Δ. Ρέππας, τονίζοντας ότι η βοήθεια της ΕΤΕΠ στην παρουσα συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη, αφού συμβάλλει στην ανάπτυξη, που είναι και το «ζητούμενο προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση».

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάρη, ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι η βοήθεια της ΕΤΕΠ στην παρουσα συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη, αφού συμβάλλει στην ανάπτυξη, που είναι και το «ζητούμενο προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση».

Ο κ. Ρέππας παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σε ότι αφόρα την οδική ασφάλεια και τις παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ζητώντας την συνδρομή της ΕΤΕΠ, ενώ, όπως σημειώθηκε, για την ολοκλήρωση των έργων στον σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕ ήδη έχουν εξασφαλιστεί 750 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε στο πλάι της χώρας για να χρηματοδοτήσουμε έργα που θα την βγάλουν από την κρίση» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρης.

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί ο σχετικός νόμος, ο οποίος και θα ψηφιστεί μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2011.

Η επιδότηση του κράτους δε θα ξεπεράσει το 50% από το 75% που είναι σημερα, ενώ αναμένεται η μελέτη για την αύξηση του εισιτηρίου, το οποίο θα φτάσει τουλάχιστον το 1,30 ευρώ. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να «ανταμείβονται» εκείνοι που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες συχνότερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα