Ωθηση στην αγορά «πράσινης» ενέργειας ζητεί η Aegean Power

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 18:59
UPD:19:09

Στην ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης της «πράσινης» ενέργειας εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Power, κ. Βασίλης Μηλιώνης, μιλώντας από το βήμα της ενότητας «Δημιουργώντας ένα σύγχρονο πράσινο επιχειρηματικό περιβάλλον» του 21ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Power, που ήταν και χορηγός στο συνέδριο, υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης κατάρτισης ενός μακροπρόθεσμου και ρεαλιστικού επιχειρηματικού πλάνου ανάπτυξης της αγοράς «πράσινης» ενέργειας, που θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολιτείας, επιχειρηματιών και ειδικών συμβούλων.

Πρότεινε επίσης τη δημιουργία ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και εκπροσώπων από όλο τον ενεργειακό κλάδο, με στόχο, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, να διασφαλιστούν προτάσεις ανάκαμψης της αγοράς, που θα εφαρμοσθούν και στην πράξη.

Ο κ. Μηλιώνης προέτρεψε την κυβέρνηση να υιοθετήσει και να διεξάγει, σε τακτά διαστήματα, διάλογο με τους ανθρώπους της αγοράς, ενώ δεσμεύτηκε ότι πρώτη η Aegean Power θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή και θα επιδιώξει τη συζήτηση με τους κρατικούς φορείς.

Αντιπροσωπεύοντας τον προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος πολλών χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων, η Aegean Power εξοικονομεί σήμερα στους εμπορικούς πελάτες της περισσότερα από 10.000.000 ευρώ, συμβάλλοντας την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Πρόσφατα, μάλιστα, προχώρησε στη διαμόρφωση της πρότασής της για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και σε οικιακούς πελάτες, με τα προϊόντα Energy HomePacks.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα