ΣτΕ: Προσφυγή κατά της λειτουργίας των εμπορικών την Κυριακή 12/12

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 19:20
UPD:21:48

Κατά της κατ' εξαίρεση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου τάσσονται η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της υπ' αριθμ. 276/25.11.2010 σχετικής απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών.

Οι τρεις προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών είναι παράνομη, καθώς σύμφωνα με το Ν. 1892/1990 αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες είναι ο νομάρχης και όχι το νομαρχιακό συμβούλιο.

Ακόμη επισημαίνει πως δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των φορέων που προσέφυγαν στο ΣτΕ, όπως απαιτεί η νομοθεσία, αλλά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αρκέστηκε στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Επίσης, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών δεν έλαβε την απαιτούμενη δημοσιότητα, αφού δεν δημοσιεύθηκε ολόκληρη πουθενά, παρά μόνο αναρτήθηκε μια μικρή περίληψή της στην διαδικτυακή σελίδα της Νομαρχίας Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα