Γ. Ανωμερίτης: Τα λιμάνια θα διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 15:29
UPD:16:56

Τη διαβεβαίωση πως «ό,τι και να γίνει, τα λιμάνια της Ελλάδας θα διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και το 51% θα παραμείνει στο δημόσιο», έδωσε εκ νέου σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της 'Ενωσης Λιμένων Ελλάδος και του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης.

Τη διαβεβαίωση πως «ό,τι και να γίνει, τα λιμάνια της Ελλάδας θα διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και το 51% θα παραμείνει στο δημόσιο», έδωσε εκ νέου σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της 'Ενωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), Γιώργος Ανωμερίτης.

Όπως είπε, εντός του Δεκεμβρίου θα γίνουν ανακοινώσεις για το νέο, ενιαίο λιμενικό σχήμα/σύστημα, υπό την «ομπρέλα» του οποίου θα τεθούν τα ελληνικά λιμάνια («λιμενικός Καλλικράτης»), καθώς, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες.

Ο κ. Ανωμερίτης δεν επεκτάθηκε, ωστόσο, σε περαιτέρω λεπτομέρειες (π.χ., σε σχέση με το αν θα δημιουργηθεί γι' αυτό τον σκοπό εταιρία holding, με επικεφαλής τους ΟΛΠ και ΟΛΘ), αφού, όπως ξεκαθάρισε, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη μέσα στο μήνα.

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΛΙΜΕ, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ίδρυση Ινστιτούτου Κατάρτισης Ναυτιλίας, Λιμένων και Συνδυασμένων Μεταφορών, με τον διακριτικό τίτλο «Εξάντας» και έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Ανωμερίτης, το καταστατικό του ινστιτούτου θα τεθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ τον Ιανουάριο 2011, ενώ ως εταίρος θα κληθεί και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Στέλιο Αγγελούδη, θα πρόκειται για το πρώτο πιστοποιημένο ινστιτούτο κατάρτισης για λιμενεργασίες στην Ελλάδα, το οποίο -με δημιουργία παραρτημάτων- θα καλύπτει όλη τη χώρα.

Στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΕΛΙΜΕ στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), καθώς τα λιμάνια είναι και χώροι υποδοχής τουριστών, αλλά και η επανένταξή της, ως μέλους, στην ESPO (Οργανισμός Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα