Ανοικτά μαγαζιά δύο Κυριακές το Δεκέμβριο, επιμένει ο ΕΣΑ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 13:22
UPD:19/12/2010 23:23
EPA/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στην απόφασή τους να ανοίξουν τα καταστήματά τους και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου εμμένουν οι έμποροι της Αθήνας.

Παρά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους εμποροϋπαλλήλους και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) διαμηνύει πως όποια και αν είναι η απόφαση, δεν θα παραμείνει άπρακτος.

«Εάν πρέπει να επαναστατήσουμε θα το κάνουμε. Εα θέλουν πόλεμο θα τον έχουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Καρέλλας αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Σύλλογος θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα δικαστικά μέσα. Ο ΕΣΑ θεωρεί ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κυριακής για την αναβάθμιση του κέντρου που διοργανώνουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, θα συμβάλλει όχι τόσο στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, αλλά κυρίως στη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών και στη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας σε μια πόλη που όπως επισημαίνεται, έχει ταλαιπωρηθεί από 771 συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με μέσο όρο αποκλεισμού της αγοράς 4 ώρες και 10 λεπτά.

Στόχος, τόνισε ο κ. Καρέλλας, είναι να καταστεί η Αθήνα ένα «ανοικτό mall», όπου οι πολίτες θα μπορούν με ασφάλεια να περνούν ευχάριστες ώρες ενισχύοντας παράλληλα και το τζίρο στην αγορά.

Όπως επεσήμανε, ο τζίρος είναι πεσμένος κατά 40%, ενώ το 30% με 35% του τζίρου των καταστημάτων γίνεται κάθε Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι εμπορικοί σύλλογοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Χαλανδρίου εξετάζουν το ενδεχόμενο να μείνουν κρατήσουν τα καταστήματα στις 12/12.

Όσον αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ τόσο των εργαζομένων όσο και των ίδιων των εμπόρων, ο κ. Καρέλλας απέδωσε τις αντίθετες απόψεις στους συνδικαλιστές σε αμφότερες τις πλευρές και όχι στους απλούς εργαζόμενους και στους επιχειρηματίες.

Σημειώνεται τέλος, ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πανεπιστημίου και την Ιπποκράτους (θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κλπ) τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα