Ευρωομόλογα ζητεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 17:25

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάσσεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Τζον Μονκς, απευθύνοντας έκκληση προς τους υπουργούς Οικονομίας της Ε.Ε. να εξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο.

Στη σχετική επιστολή που τους απέστειλε και κοινοποιείται ακόμη στον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Φαν Ρομπέι, και τον επίτροπο Όλι Ρεν, ο Τζον Μονκς σημειώνει ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό τρόπο τη σημερινή κρίση.

Προσθέτει πως με τη μέχρι τώρα στάση της η Ευρώπη επιτρέπει στις αγορές να έχουν βάλει στο στόχαστρο τη μια ευρωπαϊκή οικονομία μετά την άλλη και να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος του ευρώ.

Για τους λόγους αυτούς, όπως σημειώνει ο Τζον Μονκς, θα πρέπει να υπάρξει μετατροπή ενός σημαντικού τμήματος του εθνικού χρέους μιας χώρας σε ένα εργαλείο διαχείρισης ευρωπαϊκού χρέους με την παράλληλη χρηματοδότηση ενός γενναίου προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης με έμφαση στις επενδύσεις.

Η ιδέα αυτή, διευκρινίζει, κινείται στο ίδιο πλαίσιο με την πρόταση που κατέθεσαν σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας, Τζούλιο Τρεμόντι, για την έκδοση ευρωομολόγου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα