Υποχωρεί το αργό

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 06:13

Πτωτικά, από τα υψηλότερα επίπεδα 26 μηνών, κινήθηκε στη Νέα Υόρκη το πετρέλαιο, καθώς οι διαπραγματευτές πούλησαν τα συμβόλαιά του για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους μετά την άνοδο του αργού κατά 6,5% την εβδομάδα που πέρασε.

Επίσης πτωτικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του καυσίμου για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες εν μέσω ανησυχιών για την αποτυχία μιας συμφωνίας των Ευρωπαίων αξιωματούχων στο πώς θα περιορίσουν την περιφερειακή κρίση χρέους που απειλεί την ανάπτυξη. Χθες η Moody’s Investors Service υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε έως 58 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 88,80 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), και διαπραγματεύθηκε στα 89,08 δολ. στις 10:53 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 19 σεντς φθάνοντας στα 89,38 δολ. το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Οκτωβρίου του 2008. Φέτος οι τιμές του καυσίμου έχουν σημειώσει άνοδο 12%.

Ανοδικά κινήθηκε χθες το αργό εν μέσω εικασιών ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να διευρύνουν τα μέτρα οικονομικής στήριξης και εν μέσω των μετεωρολογικών προβλέψεων για πιο ψυχρό καιρό σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Αυτό ώθησε τις τιμές 6,3% υψηλότερα από το κλείσιμό τους στις 30 Νοεμβρίου.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες έως 54 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 90,91 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες το μπρεντ σημείωσε άνοδο 3 σεντς φθάνοντας στα 91,45 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα