Διευρύνονται οι απώλειες στη Σοφοκλέους

Οριακά πάνω από τις 1.800 μονάδες ο γενικός δείκτης
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 13:03

ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ πιέσεις σε μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι διάφορες φήμες και το δυσμενές επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές οδηγούν σε χαμηλότερα επίπεδα το γενικό δείκτη.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται από την αρχή των συναλλαγών οι μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ μετά από τις ανυπόστατες - όπως αποδεικνύεται - φήμες περί νέων προστίμων στον όμιλο. Τόσο η διοίκηση του Χ.Α. όσο και εκπρόσωπος της εταιρείας με δηλώσεις του στη «Ναυτεμπορική» διέψευσαν τις φήμες επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να τις δικαιολογούν.

Αυτή την ώρα, ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,15% και βρίσκεται στις 1.810,52 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών φθάνει τα 95,84 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 37 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 1,95%. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άρχισε η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από τη νέα μετοχοποίηση.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν επίσης οι μετοχές των εταιρειών Intracom (-3,85%), ΕΥΔΑΠ (-2,49%), Εμπορική Τράπεζα (-2,28%) και Alpha Bank (-2,75%).

Συνολικά διακινούνται 335 μετοχές εκ των οποίων 32 σημειώνουν άνοδο, 285 υποχωρούν και 18 παραμένουν αμετάβλητες.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται πτωτικά με εξαίρεση το δείκτη των μη μεταλλικών ορυκτών, ο οποίος ενισχύεται οριακά κατά 0,27%. Τις σημαντικότερες απώλειες (3,71%) καταγράφει ο κλωστοϋφαντουργικός.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα