Γ. Πεταλωτής: Καμία περαιτέρω μείωση σε μισθούς

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 16:58

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να κλείσουν επιχειρήσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στους μισθούς, πως θα διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας και πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύσουν των κλαδικών με συγκεκριμένους όρους και χρονικούς περιορισμούς, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο πως μοναδικό κριτήριο και κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να μη χαθούν θέσεις εργασίας, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να κλείσουν επιχειρήσεις», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να έχει τις καλύτερες και ισοδύναμης αποτελεσματικότητας λύσεις, ώστε να προασπίζει και θέσεις εργασίας και τα εργασιακά συμφέροντα και δικαιώματα.

«Εάν υπάρχει περίπτωση και ό,τι περιθώριο υπάρχει να πάμε σε πιο θετικά βήματα, σαφώς υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης να εξαντλεί όλα τα περιθώρια», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν θα υπάρξει εξίσωση των μισθών με την παραγωγικότητα στον ιδιωτικό τομέα, όπως πρότεινε χθες ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει περαιτέρω μείωση των μισθών» και υπογράμμισε ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να αυξήσουμε την παραγωγικότητα».

«Μισθούς δεν πρόκειται να μειώσουμε γιατί δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω, τη διασύνδεση με την παραγωγικότητα μπορούμε να τη δούμε», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε πως «θα πρέπει να απελευθερώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις, κυρίως ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα που αρμόζει και στις δυνατότητές μας αλλά και στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται σήμερα».

«Προσπαθούμε να φέρουμε ισορροπία στους μισθούς των ΔΕΚΟ»

Σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι υπάρχει μια πραγματική κατάσταση εδώ και δεκαετίες που χειροτέρευσε τα τελευταία έξι χρόνια επί διακυβέρνησης ΝΔ, η οποία, όπως είπε, «έκανε πάρτι στις πλάτες του λαού».

«Προσπαθώντας να εξορθολογίσουμε τη λειτουργία των ΔΕΚΟ, προσπαθούμε να φέρουμε ισορροπία και στους μισθούς μέσα σε αυτές και να επιφέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη σε αυτό το επίπεδο», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πως «με το νόμο που θα παρουσιαστεί θα υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που θα προσεγγίζουν τα ελληνικά δεδομένα της μισθοδοσίας και έτσι θα περιοριστούν οι σπατάλες τους».

Για το αν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να συγκρουστεί με τα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι συγκρούεται με τις παθογένειες πολλών δεκαετιών που κορυφώθηκαν επί ΝΔ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα