Γ. Πεταλωτής: Δεν είμαστε κοντά στη χρεοκοπία

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 16:42
A- A A+

«Δεν είμαστε κοντά στη χρεοκοπία, αλλά αντίθετα ήμασταν στο χείλος της χρεοκοπίας και με τις προσπάθειες λαού και κυβέρνησης έχουμε απομακρυνθεί», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με απόψεις που έχει εκφράσει ο νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, με τον οποίο συναντάται σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ακόμη ότι «δεν είμαστε ούτε κοντά στο να βγούμε από το ευρώ», σημειώνοντας παράλληλα ότι «σαφέστατα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να βγούμε από την κρίση»,

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι «δεν είμαστε ούτε κοντά στο να βγούμε από το ευρώ», σημειώνοντας παράλληλα ότι «σαφέστατα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να βγούμε από την κρίση».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Ρουμπινί, επεσήμανε ότι ο νομπελίστας οικονομολόγος έχει διαφορετικές απόψεις από αυτές που έχει η κυβέρνηση και πως «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητάμε».

Όπως είπε, ο Πρωθυπουργός θέλει να ακούει όλες τις απόψεις, ενώ συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι κάποιος εκφράζει διαφορετική γνώμη, δεν μειώνει την επιστημονική της αξία.

«Στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού είναι γόνιμο και ωφέλιμο να γίνονται όλες οι συζητήσεις και φυσικά η κυβέρνηση έχει αποφασιστικό λόγο, ακούγοντας οτιδήποτε υπάρχει σε διεθνές επίπεδο», παρατήρησε.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για την οικονομία Ολι Ρεν στην Αθήνα την Πέμπτη και ερωτηθείς εάν θα πρέπει να περιμένουμε ένα «αναθεωρημένο: "Καλό κουράγιο Έλληνες"», είπε ότι αυτή η αναφορά του κ. Ρεν είχε γίνει γιατί κουράγιο χρειαζόμασταν και χρειαζόμαστε όλοι μας.

Σημείωσε δε ότι η επίσκεψη του κ. Ρεν, ο οποίος «έχει άποψη και ρόλο για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με όλους τους παράγοντες που έχουν έναν σημαντικό και βαρύνοντα ρόλο στο ξεπέρασμα της ελληνικής κρίσης. «Ο ελληνικός λαός δείχνει την ωριμότητα που διαθέτει για να ξεπεράσουμε την πολύ μεγάλη κρίση», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Προτεινόμενα για εσάς