Κ. Μίχαλος: Οι «εύκολες» λύσεις στην οικονομία δεν αποδίδουν πλέον

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 15:55

Οι εύκολες λύσεις της περικοπής των μισθών και των συντάξεων και της επιβολής νέων φόρων δεν αποδίδουν πλέον, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος.

Οι εύκολες λύσεις της περικοπής των μισθών και των συντάξεων και της επιβολής νέων φόρων δεν αποδίδουν πλέον, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κ. Κ. Μίχαλος.

Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, υποστήριξε ο κ. Μίχαλος θα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Για το λόγο αυτό, σημείωσε αναγκαία κρίνεται η προώθηση ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής που δε θα βασίζεται στην επιβολή δυσβάσταχτων φόρων, αλλά αντίθετα στη θέσπιση κινήτρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας του δημόσιου τομέα, στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και κυρίως στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας.

Όσο ο ιδιωτικός τομέας θα επωμίζεται τα βάρη από την αναποτελεσματικότητα και τη σπατάλη του δημόσιου τομέα και από τα μεγάλα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και θα προσπαθεί να επιβιώσει σε μια οικονομία που θα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τόσο λιγότερο θα μπορεί να ανταπεξέλθει.

Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κύριο βάρος της προσαρμογής θα πρέπει να πέσει στις δαπάνες και στην περιστολή του πελατειακού και κρατικοδίαιτου κράτους και το μικρότερο σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή έχει μια καθαρή θέση. Είμαστε εναντίον των μεγάλων φόρων, των έκτακτων και συνεχώς αυξανόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων για όλους, εναντίον της περιοδικής αύξησης του ΦΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πεποίθηση του κόμματος είναι ότι η διάσωση της οικονομίας της χώρας και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας θα πρέπει να στηριχθεί στη μικρομεσαία επιχείρηση και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα