Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 06:30
UPD:07:02

Μεικτή ήταν η πορεία των ασιατικών μετοχών καθώς κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας - μετά το σχόλιο αναλυτή ότι οι τιμές κάποιων τσιπ μνήμης ενδέχεται να αυξηθούν - και οι μετοχές της Mitsui & Co. οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων.

Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ στον κόσμο κατόπιν παραγγελίας, αναρριχήθηκαν 1,4% στην Ταϊπέι και οι μετοχές της Hynix Semiconductor Inc., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής τσιπ μνήμης στον κόσμο ισχυροποιήθηκαν 1,7% στη Σεούλ. Απώλειες 1,3% σημείωσαν οι μετοχές της Mitsui & Co., της ιαπωνικής εμπορικής εταιρείας που εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 133,85 μονάδες στις 11:40 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τον ίδιο αριθμό μετοχών που σημείωναν απώλειες να σημειώνουν και κέρδη. Αυτήν την εβδομάδα ο δείκτης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών καθώς οι εκθέσεις για την οικονομία των ΗΠΑ τόνωσαν την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια ανάκαμψη και περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα περιορισμού του πληθωρισμού στην Κίνα, θα βλάψουν την ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, στην Κίνα ο Shanghai Composite Index και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng Index σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,3% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,3%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,5%.

Εως και χθες μέσα στο έτος ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 11%, έναντι αντίστοιχης ανόδου του S&P 500 και 8,9% του Stoxx Europe 600 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα