Merit: Παραμένει το ανοδικό σενάριο στο Χ.Α.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 15:28
UPD:16:04

Το ενδεχόμενο ανοδικής αντίδρασης στο Χ.Α. παραμένει, παρά τις πρόσφατες καθοδικές συνεδριάσεις με χαμηλούς τζίρους, συχνή εναλλαγή προσήμων και παλινδρόμηση γύρω από το ψυχολογικό όριο των 1500 μονάδων, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο σχόλιό της η Merit ΧΑΕΠΕΥ.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, θετικά μηνύματα από τη Σύνοδο Κορυφής για τις ευρωπαϊκές οικονομίες που έχουν προβλήματα και κατ' επέκταση για την Ελλάδα ίσως διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο για το ανοδικό σενάριο.

Αντίθετα, τη στιγμή που δεν αναμένονται σημαντικά γεγονότα στο εγχώριο περιβάλλον μέσα στο μήνα, αρνητικές ειδήσεις από τη Σύνοδο μπορούν να αποτελέσουν καθοδικό καταλύτη και να οδηγήσουν σε μια επιστροφή για μια ακόμη φορά στην περιοχή των 1400-1450 μονάδων.

Όσον αφορά στο θέμα των ευρωομολόγων, η Merit τονίζει ότι αν υιοθετηθεί η πρόταση Γιούνκερ για την έκδοσή τους αυτό θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα αφού θα επίσπευδε το χρόνο εξόδου της στις αγορές, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα δεν αναμένεται στο ορατό μέλλον.

Αντίθετα, η υιοθέτηση της γερμανικής πρότασης για μηχανισμό ελεγχόμενης πτώχευσης χωρών σαν την Ελλάδα θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη και θα μπορούσε να οδηγήσει το δείκτη σε νέα χαμηλά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Merit εκτιμά ότι η εσωστρέφεια στην ελληνική αγορά δεν θα επανέλθει πριν από τις αρχές του νέου έτους. Υπενθυμίζει εξάλλου ότι ο πρώτος μήνας του νέου έτους περιλαμβάνει δυο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου τραπεζών που αναμένεται να αντλήσουν σημαντική ρευστότητα από την αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα