Σ. Ξυνίδης: Προϋπολογισμός ευθύνης

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 13:51

Να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2011 κάλεσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης, «ως συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε ένα χρόνο τώρα και που θα αποτελέσει τη βάση για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012».

Να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2011 κάλεσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, «ως συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουμε ένα χρόνο τώρα και που θα αποτελέσει τη βάση για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012».

Κάνοντας λόγο για «προϋπολογισμό ευθύνης», ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι αναλαμβάνει το κόστος της προσαρμογής της οικονομίας στα δεδομένα που ορίζουν οι δυνατότητές μας και η ανάγκη διασφάλισης των προοπτικών του μέλλοντος της πατρίδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση σήμερα δημιουργεί συνθήκες έκφρασης των νέων κοινωνικών δυνάμεων, «μιας χρυσής εφεδρείας της κοινωνίας μας» και κάλεσε αυτούς τους πολίτες να αδράξουν τη συγκυρία ώστε «να χτίσουμε την Ελλάδα του κόσμου και της Ευρώπης, των πολιτών που έχουν προνομιακή σχέση όχι με συστήματα εξουσίας, αλλά με την παιδεία, τη γνώση, τις τέχνες τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την περιβαλλοντική συνείδηση, την αειφορία».

Όπως είπέ, «σήμερα είναι ευθύνη μας να ανασυντάξουμε τους στόχους και να προδιαγράψουμε τις προοπτικές μας, και αυτό κάνει ο νέος προϋπολογισμός».

Αναφερόμενος στην κρίση, ο κ. Ξυνίδης τόνισε πως είτε το ονομάσουμε δημοσιονομική κατάρρευση, είτε δημοσιονομική κρίση που κατέληξε σε κρίση δανεισμού, είτε επίθεση των παγκόσμιων κερδοσκόπων, επίθεση της παγκόσμιας άρχουσας τάξης, «η σταθερά είναι παρούσα και λέγεται κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας».

Ζήτησε κατόπιν τούτου να «σταματήσουμε να διαπιστώνουμε και να συζητούμε για τα αίτια και την ερμηνεία τους» και να επικεντρωθούμε στις επιλογές που έχουμε.

Επιπλέον, ο κ. Ξυνίδης καταλόγισε στη ΝΔ ότι «δραπέτευσε από την εξουσία» παραδίδοντας μια «ωρολογιακή βόμβα που έγραφε μηδέν». Σημείωσε ότι η χώρα δεν έπρεπε να πτωχεύσει, έπρεπε να έχει δανεικά για να παλέψει, σε χρόνο ρεκόρ να ανατρέψει τη δημοσιονομική πραγματικότητα, να τα αλλάξει σχεδόν όλα, να βρει τις δυνάμεις και την αυτοπεποίθησή της.

«Αυτό είναι το έργο μας. Παλεύουμε και θα το πετύχουμε. Να κάνουμε το άλμα. Δεν υπάρχουν για μας αδιέξοδα. Το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που πληρώνουμε τώρα για μας είναι το αντίτιμο του εισιτηρίου για το μέλλον. Το Μνημόνιο είναι μια στιγμή στην ιστορία μας, όμως η ιστορία γράφεται από εμάς, από τον ελληνικό λαό. Οι θυσίες του ελληνικού λαού αυτή τη φορά δεν θα πάνε χαμένες. Κοιτάμε μπροστά, αλλάζουμε την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα