Ρόμπεϊ: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 11:31
UPD:11:55

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι η ευρωζώνη είναι θεμελιωδώς υγιής, αλλά κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και διαρθρωτικές αλλαγές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα αν χρειαστεί για να διασφαλίσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης, δήλωσε από τη Βουδαπέστη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Πρόσθεσε ότι η ευρωζώνη είναι θεμελιωδώς υγιής, αλλά κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και διαρθρωτικές αλλαγές. Όπως τόνισε, αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση.

Μιλώντας στην Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ουγγαρία, ο Βαν Ρόμπεϊ είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έλαβαν σημαντικότατες αποφάσεις για τη στήριξη του ενιαίου νομίσματος, οι οποίες «αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης από τότε που δημιουργήθηκε το ευρώ».

Όπως τόνισε, και τα 27 κράτη-μέλη είναι πεπεισμένα ότι η σταθερότητα της ευρωζώνης είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της ΕΕ και ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να λάβουν περισσότερα μέτρα, αν χρειαστεί.

«Αυτά ήταν σημαντικά μέτρα για να καταστήσουμε την ευρωζώνη πιο ανθεκτική στις κρίσεις, ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα αν χρειαστεί».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα