Δ. Κουσελάς: Προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 23:03

Για προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, ο οποίος χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα από συνέπεια, διαφάνεια και συνέχεια στην επίπονη πορεία που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κουσελάς εκτίμησε ότι η δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα συνιστά την τελευταία ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να βαδίσει από κοινού τον δρόμο της προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας ότι οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν άλλη τακτική.

Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι εξαντλείται σε γενικολογίες, συνθηματολογία, κοινοτοπίες και αντιφάσεις.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, επεσήμανε ότι το 2010, με ύφεση 4% ΑΕΠ, επετεύχθη αύξηση εσόδων 4,5% και διψήφιοι ρυθμοί αύξησης του ΦΠΑ από τον Σεπτέμβριο και μετά, την ίδια στιγμή που ο τζίρος του εμπορίου έπεφτε κατά 10%.

Όμως, δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις, ούτε επενδύσεις, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, είπε και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να χτίσει ένα ολοκληρωμένο ευνοϊκό περιβάλλον για σύγχρονες και βιώσιμες παραγωγικές επενδύσεις.

Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι δεν είναι ούτε εικονικός, ούτε «άπιαστος» ο στόχος για συνολική αύξηση εσόδων κατά 4,9% το 2011, αναφέροντας πως προβλέπεται μικρότερη ύφεση στην οικονομία, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των αντίστοιχων μηχανισμών, περισσότερα όπλα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα