Τιτάν: Μείωση τιμής-στόχου από Merit

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 15:04

Στα 19,40 ευρώ από 20,80 ευρώ μείωσε η Merit ΧΑΕΠΕΥ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν, δίνοντας σύσταση «BUY». Η χρηματιστηριακή συνεχίζει την κάλυψη της εταιρείας με σύσταση «ACCUMULATE».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, παρά τα αρκετά θετικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο, η μείωση της τιμής-στόχου έγινε αφού επανεκτιμήθηκε αρνητικά η πορεία ανάκαμψης της αμερικάνικης αγοράς.

Η μετοχή, εξάλλου, διαπραγματεύεται σε σημαντικό discount σε σχέση με το μέσο όρο των εταιρειών του κλάδου με βάση το δείκτη P/E.

«Η επέκταση του ομίλου σε καινούριες αναπτυσσόμενες αγορές στα τελευταία χρόνια βοήθησε στο να αντισταθμιστούν οι απώλειες τζίρου και κερδών στις βασικές αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και των ΗΠΑ. Το καινούριο εργοστάσιο στην Αλβανία, η δραστηριοποίηση στην αγορά του Κοσόβου με την αγορά πρόσφατα του εργοστασίου που διαχειριζόταν ως τώρα ο όμιλος, η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας στην Αίγυπτο και η ανάκαμψη της αγοράς τσιμέντου της Τουρκίας, μαζί με μια μικρή θετική επίδραση ισοτιμιών οδήγησαν στο να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε σχέση με το 9μηνο του 2009», αναφέρει η Merit.

«Στον αντίποδα, όπως αναμενόταν, η πτώση συνεχίζεται στην ελληνική αγορά, επιδεινωμένη στο Γ τρίμηνο από τις απεργίες του Σεπτέμβρη, ενώ στην Αμερική τα σημάδια ανάκαμψης είναι θολά με την αγορά να φαίνεται να έχει πιάσει πάτο και να μην αναμένεται επιδείνωση. Παράλληλα τα χειρότερα φαίνεται να έχουν περάσει για την αγορά της Βουλγαρίας.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα