ΥΠΟΙΚ: Η ΝΔ μας κληροδότησε τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 23:22
UPD:23/12/2010 00:33

Κατά της ΝΔ έβαλλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κληροδότησε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Καταλόγισε ακόμη στη ΝΔ γενικόλογες ρήσεις για ανάπτυξη και ανάκαμψη. Απαντώντας ειδικότερα στον πρόεδρο της ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως είναι εύκολο να λες ότι θα ισοσκελίσεις τον προϋπολογισμό χωρίς να μειώνεις τις δαπάνες και χωρίς να αυξάνεις τα έσοδα, αλλά είπε πως αυτό είναι κοροϊδία του κόσμου «κι έχουμε μπροστά μας άλλα δύο χρόνια».

Κάλεσε δε τη ΝΔ να πάει μαζί με το οικονομικό επιτελείο να ανοίξουν τα βιβλία στο Γενικό Λογιστήριο και να πεί πως θα γίνουν αυτά.

«Να συμφωνήσουμε στα νούμερα κι όχι να μιλούμε γενικά για ανάπτυξη και ανάκαμψη» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «από πολλούς ακούστηκε ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι μόνο αριθμοί, είναι πολιτικές που αφορούν ανθρώπους που είτε κάνουν τη ζωή τους καλύτερη ή όχι».

«Ο προϋπολογισμός είναι και αριθμοί και το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτούς του περίφημους αριθμούς», σημείωσε.

Κατηγόρησε παράλληλα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «αβάσταχτη ελαφρότητα γύρω από το ζήτημα της χρεοκοπίας».

«Έχουμε συζητήσει τι θα σήμαινε αυτό για την κοινωνία;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως θα ήταν κοινοτυπία να πούμε ότι ήταν δύσκολη χρονιά το 2010, θα μπορούσε όμως να είναι πιο δύσκολη αν μιλούσαμε για μια χρεοκοπημένη οικονομία.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, παρατήρησε πως «φυσικά δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, αλλά που οδηγούν αυτοί;».

«Τίποτα δεν θα πετύχει αν δεν είμαστε όλοι μαζί. Τίποτε δεν θα γίνει αν χώσουμε το κεφάλι μας στην άμμο και δεν δούμε τι γίνεται γύρω μας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, καλώντας τους συναδέλφους του να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό «όχι γιατί οδηγεί στην γη της επαγγελίας» αλλά στηρίζοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε για να τιμήσουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών το 2010.

«Αυτός ο προϋπολογισμός όπως και κάθε άλλος, όπως και κάθε άλλη μάχη που θα δώσουμε, πρέπει να πετύχει και θα πετύχει» υπογράμμισε καταλήγοντας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα