Συνεχίζεται η άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2002 13:21

ΑΝΟΔΙΚΑ εξακολουθούν να κινούνται οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με πρωταγωνιστή τον κλάδο των τραπεζών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.918 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,03%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.144 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 2,18% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.131 μονάδες με άνοδο 1,76%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx των 50 επιλεγμένων μετοχών ενισχύεται κατά 1,99% και έχει φθάσει στις 2.477 μονάδες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο τίτλος της ΒΝP Paribas. Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αποσυρθεί από τη διαμάχη για την απόκτηση του ελέγχου της Credit Lyonnais, στην περίπτωση που η ανταγωνίστριά της, Credit Agricole, παρουσιάσει μια αποδεκτή προσφορά για τον κοινό τους στόχο.

Σύμφωνα με τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές Conseils des Marches Financiers, η Credit Agricole κατέθεσε σήμερα φιλική προσφορά εξαγοράς της Credit Lyonnais αντί του ποσού των 19,53 δισ. ευρώ. H συμφωνία, εάν προχωρήσει, θα δημιουργήσει ένα νέο γαλλικό τραπεζικό κολοσσό, ο οποίος θα διεκδικήσει από την BNP Paribas μία από της κορυφαίες θέσεις του κλάδου στην ευρωζώνη.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Credit Agricole και Credit Lyonnais στο Euronext έχει ανασταλεί μέχρι τις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Τέλος, πτώση (1,32%) εξακολουθεί να σημειώνει η μετοχή της γερμανικής επιχείρησης κοινής ωφελείας RWE, η οποία προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι τα καθαρά κέρδη της στην επόμενη χρήση θα είναι «σημαντικά κατώτερα» των φετινών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα