ΟΤΕ: Προς πώληση το 20% της Telekom Srbija

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 17:54
UPD:18:09

Ο ΟΤΕ προτίθεται να διαθέσει το μειοψηφικό ποσοστό που κατέχει στην Telekom Srbija, ενώ θα χρειαστεί τρεις ακόμα μήνες για να αποφασίσει εάν θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ρουμανικής μονάδας Romtelecom, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ.

«Πρόθεσή μας είναι να πουλήσουμε (το 20% στην Telekom Srbija) εφόσον η τιμή που θα επιτευχθεί είναι μέσα στα όρια που θα ορίσει το ΔΣ», ανέφερε ο κ. Τσαμάζ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από την έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού.

«Με το 20% δε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «με τα έσοδα από το 20% θα μπορούσαμε να μειώσουμε τα δάνεια ή να επενδύσουμε».

Η κυβέρνηση της Σερβίας, που κατέχει το 80% της Telekom Srbija, προτίθεται να πωλήσει πλειοψηφικό πακέτο στον Οργανισμό. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και η Deutsche Telekom που κατέχει το 30% του ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά την Romtelecom, o OTE ζήτησε από την ρουμανική κυβέρνηση νέα διορία για να αποφασίσει αν θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του οργανισμού.

Η ρουμανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 46% της Romtelecom ενώ ο ΟΤΕ το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρίας, έχει ζητήσει από την ελληνική εταιρεία να αποφασίσει έως το τέλος του μήνα εάν επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του.

Ερωτηθείς αν ο ΟΤΕ έχει λάβει απόφαση, ο Τσαμάζ απάντησε πως «θα ζητηθεί παράταση περίπου τριών μηνών».

Τέλος, ο κ. Τσαμάζ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά για τον ΟΤΕ, τόσο εξαιτίας της οικονομικής στενότητας των πελατών στην Ελλάδα, αλλά κυρίως λόγω της περιοριστικής πολιτικής της ΕΕΤΤ. «Έχουμε φτάσει στο σημείο που η ΕΕΤΤ δεν καθορίζει μόνο τις τιμές (του ΟΤΕ) αλλά και το marketing», δήλωσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα