Τελευταία μέρα για την περαίωση

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 11:00
UPD:11:04

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υπαγωγή των φορολογούμενων στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από την οποία το υπουργείο Οικονομικών έχει εισπράξει μέχρι τώρα ποσόν υψηλότερο των 800 εκατ. ευρώ.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υπαγωγή των φορολογούμενων στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων από την οποία το υπουργείο Οικονομικών έχει εισπράξει μέχρι τώρα έσοδα που ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν βεβαιωθεί για την καταβολή τους δόσεις συνολικά 1,6 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών απέκλειαν το ενδεχόμενο νέας παράτασης γι αυτό και οι επιτηδευματίες που επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, θα πρέπει σήμερα να προσέλθουν στην εφορία που υπάγονται και να αποδεχθούν το εκκαθαριστικό σημείωση της περαίωσης καταβάλλοντας την προκαταβολή που προβλέπει ο νόμος.

Αυξημένη προσέλευση στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας

Εν τω μεταξύ αυξημένη είναι η προσέλευση στις εφορίες για την προμήθεια του ειδικού σήματος κυκλοφορίας. Όσοι δεν έχουν λάβει ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μπορούν να προμηθεύονται το σήμα από τις εφορίες μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους.

Και για τα τέλη κυκλοφορίας, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επέμεναν ότι δεν αναμένεται να δοθεί παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Εξάλλου, από 1/1/2011 ξεκινά μία σειρά από αλλαγές στη φορολογία που έχουν επέλθει με τον τελευταίο φορολογικό νόμο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1914502 . Μεταξύ άλλων θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2011 οι φορολογούμενοι θα φορολογηθούν για τα εισοδήματά τους που απέκτησαν το 2010 με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα (με συντελεστές από 18% έως 45%), καθώς και με αυστηρότερα τεκμήρια για ακίνητα και ΙΧ.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα