Σε υψηλά επίπεδα το αργό

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 06:12

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 26 μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση αυξάνεται στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα 91 δολ. το βαρέλι για πέμπτη ημέρα καθώς οικονομικοί αναλυτές προέβλεψαν μείωση των αποθεμάτων για τέταρτη εβδομάδα, διευρύνοντας τη μεγαλύτερη μείωσή τους μέσα σε ένα έτος. Χθες το American Petroleum Institute (ΑΡΙ) είπε ότι οι προμήθειες αυξήθηκαν 3,06 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 345,1 εκατ. βαρέλια.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 91,15 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:18 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 37 σεντς φθάνοντας στα 91,12 δολ. το βαρέλι. Στις 27 Δεκεμβρίου το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 91,88 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Οκτωβρίου του 2008. Τα συμβόλαια του καυσίμου έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 15%.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει την εβδομαδιαία του έκθεση για τα αποθέματα σήμερα στις 11 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον, μία ημέρα αργότερα από το καθιερωμένο, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων.

Το πετρέλαιο που έκανε ράλι 78% το 2009, είχε την τρίτη χειρότερη επίδοση φέτος μεταξύ των 22 εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων του περιόρισε την αισιοδοξία ότι η κατανάλωση των καυσίμων βελτιώνεται. Το φυσικό αέριο και το κακάο ήταν πρώτα στις κακές επιδόσεις.

Τo μπρεντ για παράδοση Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 94,21 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα