Κίνα: Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής για πέμπτο μήνα

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 06:37
UPD:06:48

Μείωση για πέμπτο μήνα τον Δεκέμβριο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας καθώς η ύφεση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία μείωσε τη ζήτηση για εξαγωγές, σύμφωνα με έρευνα.

Ο CLSA China Purchasing Managers’ Index διατηρήθηκε εποχιακώς προσαρμοσμένος στο 41,2 από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ των 40,9 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Κάτω από το 50 ο δείκτης καταδεικνύει ύφεση.

Οι βιομηχανίες, από τις μεταλλουργίες έως αυτές της κατασκευής παιχνιδιών, μειώνουν την παραγωγή τους ή κλείνουν. Η Aluminum Corp. of China Ltd. η μεγαλύτερη μεταλλουργία της Κίνας και η Yunnan Tin Co., η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής κασσίτερου στον κόσμο, μείωσαν την παραγωγή τους καθώς μειώθηκαν οι τιμές.

Ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ των 38,6 τον Δεκέμβριο από 39,2 τον Νοέμβριο, με τον δείκτη των νέων παραγγελιών να αυξάνεται στο 37 από το 36,1. Ο δείκτης παραγγελιών για εξαγωγές αναρριχήθηκε στο 33,6 από 28,2, σύμφωνα με το CLSA.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν για πρώτη φορά σε επτά χρόνια τον Νοέμβριο, οι εισαγωγές μειώθηκαν και η βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου μιας δεκαετίας. Η κυβέρνηση απάντησε στην επιδείνωση της συρρίκνωσης με οικονομικό πακέτο στήριξης που θα εφαρμοστεί και το 2010, με μείωση των επιτοκίων και μείωση των φόρων εξαγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα