BofA, Wells Fargo ολοκληρώνουν τις συγχωνεύσεις τους

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 13:20

Τις εξαγορές των Merrill Lynch και Wachovia, αντίστοιχα, ολοκλήρωσαν οι Bank of America και Wells Fargo, συμβάλλοντας έτσι στον μετασχηματισμό της αμερικανικής τραπεζικής βιομηχανίας, το μέλλον της οποίας προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Πιο συγκεκριμένα, η εξαγορά της Merrill Lynch από την BofA ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, τερματίζοντας την επί 94 χρόνια ανεξάρτητη πορεία που ακολούθησε η επενδυτική τράπεζα της Wall Street.

Η συγχώνευση της Wachovia με την Wells Fargo ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, βάζοντας τίτλους τέλους σε μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1879 με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 100.000 δολαρίων.

Η BofA έχει ανακοινώσει ότι θα εκδώσει περίπου 1,71 δισ. κοινές μετοχές για την εξαγορά της Merrill, οι οποίες ισοδυναμούν με σχεδόν 24,1 δισ. δολάρια, καθώς και 359.100 προνομιούχες μετοχές.

Η απορρόφηση της Wachovia από την Wells Fargo αποτιμά την τράπεζα σε περίπου 12,7 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εξαγορά της Merrill, η BofA αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει ενεργητικού, ξεπερνώντας τις JPMorgan και Citigroup, με πάγια συνολικής αξίας 2,7 τρισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα