Σταμάτησε η παραλαβή ρωσικού φ. αερίου - Καλύπτονται όλοι οι πελάτες έως τέλη του μήνα

Δηλώσεις του διεθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2009 21:42
UPD:08/01/2009 11:37

H Ελλάδα έχει σταματήσει να λαμβάνει ρωσικό φυσικό αέριο, με τις ανάγκες να καλύπτονται από άλλες πηγές, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Μάκης Παπαγεωργίου.

«Δεν λαμβάνουμε καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο από την Τρίτη. Καλύπτουμε πλήρως της ανάγκες μας με υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρεβυθούσα... και κάποιες μικρότερες ποσότητες που παίρνουμε από την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Παπαγεωργίου σημείωσε ακόμη ότι η ΔΕΠΑ θα συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες όλων των πελατών της έως τα τέλη Ιανουαρίου.

«Εφ' όσον μπορούμε να προγραμματίσουμε φορτία LNG οι ανάγκες όλων των πελατών μας μπορούν να καλυφθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου».

Η μέση ημερήσια εγχώρια ζήτηση στη χώρα ανέρχεται στα 9,5 περίπου εκατ. κυβικά μέτρα αερίου. Όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ, σήμερα περίπου 8,5 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου διατέθηκαν από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Ρεβυθούσα και περίπου 700.000 κυβικά μέτρα από την Τουρκία.

«Λαμβάνουμε χαμηλότερες ποσότητες από την Τουρκία λόγω βλάβης στον αγωγό της που έχει σχέση με την πτώση της πίεσης» επισήμανε ο κ. Παπαγεωργίου προσθέτοντας ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της Τουρκίας προς τη χώρα μας ανέρχονται σε 2 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα