Lenovo: Μείωση 11% του προσωπικού, ζημίες το τρίμηνο

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 07:05
UPD:07:13

Στη μείωση του προσωπικού της κατά περίπου 11% εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης η οποία την ανάγκασε να ανακοινώσει ζημίες για πρώτη φορά σε 11 τρίμηνα, θα προχωρήσει η Lenovo Group Ltd. οι μετοχές της σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου οκτώ ετών.

Η Lenovo, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της Κίνας, θα απολύσει περίπου 2.500 εργαζομένους για την εξοικονόμηση περίπου 300 εκατ. δολ. τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2010 σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Παράλληλα την ίδια χρονιά θα εμφανίσει έξοδα περίπου 150 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 16% φθάνοντας στα 2,18 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 10:13 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έναντι πτώσης 1,6% του δείκτη Hang Seng.

Η εταιρεία θα μειώσει το ύψος των αποζημιώσεων στελεχών από 30% έως 50% στο πλαίσιο των μέτρων της αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Επίσης θα ενώσει τα σκέλη Κίνας και Ασίας-Ειρηνικού.

Η Lenovo είπε ότι τα έσοδα και τα μικτά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου θα μειωθούν κατά πάσα πιθανότητα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος εξ αιτίας της χαμηλότερη ζήτησης και της οικονομικής συρρίκνωσης της Κίνας, της κύριας αγοράς της εταιρείας. Την τελευταία φορά που η εταιρεία είχε εμφανίσει ζημίες ήταν το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2006.

Η Lenovo είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο από πλευράς μεριδίου αγοράς, μετά την Hewlett-Packard, την Dell Inc. και την Acer Inc., σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα