Bank of China: Σημαντική πτώση των μετοχών

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 07:15
UPD:07:23

Τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα ενός μηνός σημείωσαν οι μετοχές της Bank of China Ltd. μετά την πώληση μεριδίου αξίας 511 εκατ. δολ. στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα μετά από τη λήξη της τριετούς περιόδου από τον δισεκατομμυριούχο Λι Κα-σινγκ.

Οι μετοχές της Bank of China υποχώρησαν 6,5% φθάνοντας στα 2 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:05 μ.μ. τοπική ώρα. Η εταιρεία του Λι, Magnitico Holdings Ltd., πούλησε 2 δισ. μετοχές της τράπεζας που εδρεύει στο Πεκίνο σε οργανισμούς προς 1,98 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, 7,5% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, σύμφωνα με τα έγγραφα πώλησης των μετοχών.

Ο Λι, ο πλουσιότερος Ασιάτης σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ακολουθεί την UBS AG και την Bank of America Corp. στη μείωση μεριδίων στις κινεζικές τράπεζες μετά την αγορά τους το 2005. Η Royal Bank of Scotland Group Plc, η τράπεζα που ελέγχεται από τη βρετανική κυβέρνηση, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την πώληση μετοχών της Bank of China, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times.

Η RBS, η Bank of America και η Goldman Sachs Group Inc. συγκαταλέγονται μεταξύ των τραπεζών που αγόρασαν μερίδια σε κινεζικές τράπεζες πριν από την είσοδό τους στο Χρηματιστήριο το 2005 και το 2006.

Ο Χούι Γιουκ-μιν, εκπρόσωπος της RBS στο Χονγκ Κονγκ, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα