Αρχισαν οι συνομιλίες Naftogaz - Gazprom

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 15:36

Αρχισαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom και αυτού της ουκρανικής εταιρείας υδρογονανθράκων Naftogaz.

«Η συνάντηση άρχισε με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) σε μία από τις αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας Αντρι Βεσελόφσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Κίεβο.

«Τα δύο κορυφαία στελέχη συνομιλούν πολλές φορές καθημερινώς μέσω τηλεδιασκέψεων. Πιστεύουμε ότι τα πράγματα βαίνουν θετικά και σημειώνουν πρόοδο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής της Naftogaz Ίγκορ Ντιντένκο.

Οι πρόεδροι των δύο εταιρειών είχαν ήδη συναντηθεί την νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία λύση στην κρίση για το αέριο μεταξύ των χωρών τους, αλλά καμία λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή για τις συνομιλίες τους.

Ο Ολεγκ Ντουμπίνα, πρόεδρος της ουκρανικής εταιρείας και ο Αλεξέι Μίλερ, ο πρόεδρος της Gazprom, είχαν συναντηθεί στην Μόσχα στις 31 Δεκεμβρίου χωρίς να καταλήξουν σε συμφωνία.

Στη συνέχεια η Μόσχα διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία με άμεση επίπτωση στις παραδόσεις σε 11 ευρωπαϊκές χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα