Παραμένει το αδιέξοδο με το ρωσικό φ. αέριο

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 20:53

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμα συμφωνήσει με τη Ρωσία όσον αφορά την επανάληψη παράδοσης ρωσικού αερίου προς την Ουκρανία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρμόδιος για την Ενέργεια Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος Αντρις Πιμπάλγκς.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τσεχίας, Μάρτιν Ρίμαν, η χώρα του οποίου ασκεί το παρόν εξάμηνο της προεδρία της ΕΕ, και ο οποίος μετείχε στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ρωσικής Gazprom, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν συμφωνία με τη Ρωσία.

Μετά από την υπογραφή συμφωνίας με την Ουκρανία για την ανάπτυξη Ευρωπαίων παρατηρητών για την επόπτευση παράδοσης ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας στην Ευρώπη, η Επιτροπή παρουσίασε μια πρότασή της στην Gazprom, εξήγησε ο κ. Ρίμαν.

«Οι εκπρόσωποι της Gazprom αρνήθηκαν την πρόταση αυτή» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Λυπούμεθα από τη θέση αυτή της Ρωσίας. Η ρωσική πλευρά δεν είχε κανένα λόγο να αρνηθεί την πρότασή μας και να μην επαναρχίσει την παράδοση φυσικού αερίου προς τις χώρες της ΕΕ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα