Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2009 11:06

Με μικρή άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κυρίως χάρη στις μετοχές των εταιρειών εξόρυξης που ενισχύθηκαν από την αύξηση στην τιμή του χαλκού.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται ο χρηματοοικονομικός τομέας.

Σε χαμηλά επίπεδα εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κυμανθεί ο όγκος συναλλαγών εν όψει της δημοσίευσης των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ σήμερα στις 15.30 (ώρα Ελλάδος) τα οποία αναμένονται αποθαρρυντικά.

Στις 10.16 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSEurofirst 300 που απαρτίζεται από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μετοχές βρισκόταν στις 872,65 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,2%, μετά από τη χθεσινή μείωση κατά 0,8%.

Μεγάλη πτώση κατά 13% σημειώνει η Commerzbank εξαιτίας των υποβαθμίσεων από τους αναλυτές που διαδέχθηκαν τις ειδήσεις για εξαγορά του 25%του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας από τη γερμανική κυβέρνηση.

Κατά 5% υποχωρεί η μετοχή της Natixis μετά το δημοσίευμα εφημερίδας κατά το οποίο η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα του γαλλικού χρηματιστηρίου εκτιμάται ότι θα καταγράψει ζημίες μεταξύ 1,5 και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2008 και ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης κεφαλαίων.

Απώλειες ύψους 3% υπέστη η Deutsche Postbank μετά την ανακοίνωση της γερμανικής τράπεζας ότι προσδοκά ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για το 2008.

Κατά 0,9% υποχώρησε η μετοχή της Renault μετά την ανακοίνωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για συρρίκνωση του κύκλου εργασιών το 2008 κατά 4,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα