Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Bancpost

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 09:33

Οι μέτοχοι της Bancpost θα κληθούν να συμβάλλουν με 214 εκατ. λέι (55 εκατ. ευρώ περίπου) στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με αποτέλεσμα το κεφάλαιό της να ξεπεράσει τα 662 εκατ. λέι (170 εκατ. ευρώ περίπου).

Η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα υποβληθεί προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου.

Εκτός από την αύξηση των μη εξυπηρετουμένων δανείων και τη διεύρυνση των σχετικών προβλέψεων οι εμπορικές τράπεζες της Ρουμανίας έχουν ήδη αρχίσει να αισθάνονται τις πιέσεις που ασκεί η κεντρική τράπεζα της χώρας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στις περιπτώσεις ταχείας επιδείνωσης των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, επισημαίνουν εγχώριοι οικονομικοί αναλυτές.

Πλειοψηφικός μέτοχος της τράπεζας Bancpost είναι ο όμιλος EFG Eurobank, ο οποίος ελέγχει το 77,56% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ στους υπόλοιπους μετόχους περιλαμβάνονται οι εγχώριες επενδυτικές εταιρείες SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania και SIF Oltenia με συμμετοχές ύψους μεταξύ 5,13% και 5,15%.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα