Σερβία: Απάντηση στην κρίση οι επενδύσεις σε υποδομές

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 09:40

Οι επενδύσεις σε υποδομές θα πρέπει να αποτελέσουν την απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση, δήλωσε η υπουργός του Εθνικού Σχεδίου Επενδύσεων της Σερβίας, κα Verica Kalanovic.

Πρόσθεσε ακόμη πως στο πλαίσιο αυτό οι βασικές προτεραιότητες για το 2009 είναι η κατασκευή των οδικού άξονα 10, η προετοιμασία για την κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα 10 και η πραγματοποίηση επενδύσεων στο Kragujevac, έτσι ώστε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat να είναι σε θέση να ξεκινήσει την παραγωγική της δραστηριότητα τo 2010. Επίσης, στις προτεραιότητες του 2009 περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε μικρότερα αστικά κέντρα της Σερβίας με σκοπό την υποστήριξη της βιομηχανικής δραστηριότητας, καθώς και η συνέχιση του έργου για την παροχή φυσικού αερίου στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα μέσω του Εθνικού Σχεδίου Επενδύσεων στους τομείς των μεταφορικών υποδομών, της παροχής φυσικού αερίου και των υποδομών οικονομικής δραστηριότητας, όπως οι βιομηχανικές ζώνες και οι θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, επεσήμανε η κα Kalanovic, συμπληρώνοντας πως ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα καταγράφτηκαν και στις υποδομές κοινής ωφέλειας.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα