ΕΕ: Ανοίγει η Ρωσία από την Τρίτη τις στρόφιγγες φ. αερίου

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 16:08
UPD:17:33

Η Ρωσία δεσμεύτηκε να επαναλάβει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας αύριο Τρίτη.

Η Ρωσία δεσμεύτηκε να επαναλάβει την τροφοδοσία της Ευρώπης σε ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας αύριο Τρίτη στις 9.00 (ώρα Ελλάδος) και «εμείς χαιρετίζουμε αυτή την υπόσχεση» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τσεχικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Νωρίτερα ο υποδιευθυντής της Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ εξέφρασε την ελπίδα η τροφοδοσία της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο να επαναληφθεί αύριο το πρωί, διευκρινίζοντας ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές υπέγραψαν συμφωνία για την επίλυση της διένεξης με την Ουκρανία.

REUTERS
Υπεγράφη η συμφωνία για την τροφοδοσία ρωσικού φ. αερίου

Υπεγράφη η συμφωνία για την τροφοδοσία ρωσικού φ. αερίου

«Το κείμενο τελικά υπεγράφη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Αν δεν υπάρξουν εμπόδια, η παροχή φυσικού αερίου θα αρχίσει και πάλι στις 9:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος). Ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί αύριο» συμπλήρωσε.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανέφερε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να μην επαναληφθεί η ροή του ρωσικού αερίου προς την Ουκρανία. «Η ΕΕ δεν μπορεί να δεχτεί άλλες δικαιολογίες για καθυστερήσεις. Αυτή η κρίση κράτησε πολύ και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η ροή αερίου προς την Ευρώπη» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα