Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 05:29
UPD:05:35

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς τα μέταλλα και οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και η ισχυροποίηση του γιέν περιόρισε την προοπτική των κερδών για τους Ιάπωνες εξαγωγείς.

Ο MSCI Asia Pacific Index βυθίστηκε 3,2% φθάνοντας στις 86,17 μονάδες στις 10:12 π.μ. στο Τόκιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε ένα μήνα και διευρύνοντας τις απώλειες τριών ημερών του 3,5%. Περίπου έξι μετοχές κινούντο πτωτικά για κάθε μία που σημείωνε άνοδο ενώ απώλειες σημείωσαν και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 έκανε βουτιά 4,6% φθάνοντας στις 8.429,92 μονάδες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω αργίας, ημέρα κατά την οποία ο MSCI Asian Pacific εκτός της Ιαπωνίας απώλεσε 3,2%.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε απώλειες 4,9%, τις μεγαλύτερες σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός.

Το γιέν ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου έως τα 88,88, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Δεκεμβρίου από 91,15 κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο στις 9 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα